Sunday, July 3, 2011

4th stop - 1st day in Amarillo, TX



What a day we had. The trip was wonderful and if you think that Pennsylvania has lots of Germans, try Texas. We drove through places like Muenster, Kalb, and Ida and read offers for Bier, Rotwein, and many more things that are far more common to a German than to an American. There was still an absence of trees as we know them, but we saw plenty of Cottonwood and Mesquite trees, which would do wonderful for flavoring steaks. I also learned that dang good is not the same as damn good and am taking English lessons from my husband.
We covered the top north of Texas and drove through many dead towns and those that are on the verge of becoming Ghost towns soon. In all, a memorable trip, with so much land to see without ever getting your eyes distracted by anything else to view but land.
Our KOA is great also. We immediately drove to Cadillac Ranch, where ten Cadillacs are buried with their tail fins in the air. Everyone is welcome to try their graffiti on it which keeps the colors vivid and fresh. It's quite a site to see.
For dinner we were picked up by a limousine for The Big Texan Steak House where they offer a 72 oz. steak for free, if you can eat it with all the trimmings, within one hour. The record is held by the guy who can eat the most hot dogs. Crazy, crazy, is all I can say to it. While we had dinner, there were four guys who tried it. None of them made it and it was kind of sickening just watching the amount of meat on their plate.
Tomorrow we are heading for Palo Duro, the second largest canyon of the USA, and I also hope that the American Quarter horse Museum and Home of Fame will be opened on 4th of July.

If you believe it or not, we suddenly are presented with a sandstorm and hail and no view to speak of. Luckily we are in the RV and can only hope for the best.



 


Wir hatten eine tolle Reise nach Amarillo. Wir sind durch viele Orte gefahren, die Deutschen Hersprungs waren. Namen wie Ida, Kalb, Muenster, und Angebote von Bier und Rotwein, waren ein Beweis dafuer. Wir haben noch immer keine Baeume gesehen, wie wir sie kennen, aber Cottonwood und Mesquite waren reichlich vorhanden. Mesquite wird viel benutzt um Steak schmackhaft zu machen.
Wir haben den Norden von Texas abgefahren und sind durch viele Orte gekommen, die "tot" sind und auch durch viele Orte, die qualifizieren als "Ghost towns". Der vergangene Oelboom hat doch seine Spuren hinterlassen.
Wir sind sehr zufrieden mit unserem Campingplatz, der nett und sehr sauber ist. Wir haben sofort das Pool aufgesucht und danach fuhren wir zu Cadillac Ranch, wo 10 mit Graffiti bemahlte Cadillacs halb vergraben sind. Mitten in einem Feld und jeder kann seine Graffitikuenste weiterhin daran ausprobieren. Dadurch bleiben die Farben sehr munter und frisch. Es war herrlich!
Danach wurden wir von einer Limousine abgeholt zum The Big Texan Steakhouse, wo man ein Steak von 4.1/2 Pfund gratis angeboten bekommt, wenn man es innerhalb von einer Stunde mit Zutaten essen kann. Waehrenddem wir dort gegessen haben, haben vier Maenner versucht, diese riesigen Steaks mit Zutaten zu essen. Ist ein Wahnsinn und keiner von ihnen hat es geschafft. Doch der Rekord liegt auf weniger als 9 Minuten von dem, der auch den Weltrekord im Hot Dog (Wuerstchen mit Brot) essen hat.
Morgen haben wir vor, das Amerikanische Quarter Pferde Museum und Palo Duro, den 2. groessten Canyon in USA, zu besuchen. Wir hoffen, dass das Museum morgen offen ist, da wir den Amerikanischen Nationalfeiertag haben werden.
Ob man es glaubt oder nicht, wir haben ploetzlich einen riesigen Sturm mit Hagel und Windstuermen, dass man kaum 2 Meter weit sehen kann. Zum Glueck sind wir im Wohnwagen und hoffen aufs Beste.

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